قالب وردپرس خود را حرفه ای کنید! (قسمت دوم – معرفی امکانات)
سلام دوستان، در قسمت قبل ما فریم ورک SMOF را معرفی کردیم و طریقه نصب بر روی قالب وردپرس را آموزش داده ایم، همانطور که در قسمت قبل گفته شد این فریم ورک بدون نیاز به هر افزونه ای میتواند یک پنل قالب حرفه ای برای قالب وردپرس شما بسازد. حال در این قسمت قصد دارم شما را بیشتر با اجزاء این فریم ورک آشنا کنم و طریقه استفاده از امکانات این فریم ورک را آموزش دهم. این آموزش برای اولین بار در سایت فناوری اطلاعات رهیافت قرار داده می شود.
پس از اضافه شدن قسمت Theme Options به قالب وردپرس، با ورود به صفحه Theme Options با امکانات این افزونه روبرو خواهید شد، اما چگونه این امکانات را فعال کنیم و در قالب خود استفاده نماییم؟
ابتدا می خواهم مواردی از این امکانات را معرفی می کنم:
۱- فیلد ارسال پرونده چند رسانه ای (Media Uploader): با استفاده از این امکان می توانید پرونده های چند رسانه ای مانند تصاویر را در قالب خود جایگذاری کنید، در این فریم ورک از ۲ نوع آپلودر استفاده می شود: Media Uploader 3.5 و Media Uploader 3.5 min. هر دوی این آپلودر ها یک کار انجام میدهند اما در مدل Media Uploader 3.5 امکان قرار دادن لینک پرونده نیز وجود دارد.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
۲- رنج اسلایدر (JQuery UI Slider): با استفاده از این امکان می توانید یک محدوده بین اعداد انتخاب کنید. که فقط بشود اعداد بین آنها را با ستپ خاصی انتخاب کرد. مثلا از عدد ۰ تا ۱۰۰ با استپ ۵تایی.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
۳- سوئیچ ها (Switch): با استفاده از این امکان می توانید قسمت هایی از قالب سایت خودتون را شرطی کنید. به این شکل که اگر شرط برقرار باشد(ON)، نمایش داده شود و اگر برقرار نباشد(OFF)، نمایش داده نشود. همچنین می توانید پنل قالبتون را شرطی کنید که اگر ON باشد یک سری تنظیمات به پنل اضافه شود و اگر OFF باشد آن تنظیمات غیرفعال شوند.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
۴- امکان چیدمان قسمت هایی از صفحه (Homepage Layout Manager): با استفاده از این امکان قادر خواهید بود تا قسمت هایی از صفحه را نسبت به نیاز خود جابجا کنید و یا انتخاب کنید که نمایش داده بشوند یا نه!
۵- تنظیمات اسلاید (Slider Options): با استفاده از این امکان اگر از اسلایدهای تصاویر در قالب خود استفاده می کنید می توانید برای آنها هم پنل تنظیمات درست کنید! تصاویر اسلایدها را انتخاب کنید، عنوان و توضیحات اسلایدها را انتخاب کنید و همچنین برای اسلایدها لینک قرار دهید و می توانید با یک کلیک اسلاید جدیدی اضافه یا یکی از اسلایدها را حذف کنید و یا با استفاده از قابلیت drag and drop می توانید اسلایدها را جابجا کنید.
موارد بالا تنها بخشی از امکانات این فریم ورک می باشد. در ادامه سعی میکنم تا استفاده از امکانات مهم این فریم ورک را آموزش دهم.
طریقه استفاده از امکانات فریم ورک SMOF:
آشنایی با فایل های مهم:
با نصب این فریم ورک پنل تنظیماتی برای قالب وردپرس شما ساخته می شود این پنل دارای امکانات فراوانی است. حال کجا می توانیم این امکانات را ویرایش کنیم؟
جواب: در فایل functions.options.php در آدرس: “admin>functions>functions.options.php” می توانید فایل نگهدارنده این تنظیمات را پیدا کنید.
برخی از این تنظیمات نیاز به ویرایش ظاهری دارد، کجا می توانیم فایل استایل مربوط به فریم ورک SMOF را پیدا کنیم؟
جواب: شما می توانید هر تغییری را در ظاهر این فریم ورک اعمال کنید، برای دسترسی به فایل های استایل به آدرس: “admin>assets>css” می توانید فایل های مربوط به استایل این فریم ورک را پیدا کنید.که تنظیمات استایل کلی در فایل admin-style.css قرار دارد.
تنظیمات پیکربندی:
چگونه عنوان Theme Options را در منوی وردپرس تغییر دهیم؟
برای تغییر عنوان Theme Options کافیست به آدرس: “admin>functions>functions.interface.php” بروید و با جستجوی عنوان Theme Options آن را بیابید و یا اینکه به خط ۵۷ این فایل رفته و عنوان Theme options را به هر عنوانی که دوست دارید تغییر دهید.
$of_page = add_theme_page( THEMENAME, 'تنظیمات قالب', 'edit_theme_options', 'optionsframework', 'optionsframework_options_page');
آموزش ساخت تب جدید در پنل تنظیمات قالب:
برای ساخت تب جدید در پنل تنظیمات قالب خود باید کد زیر را در فایل functions.options.php پس از خط ۱۰۴ قرار دهید:
$of_options[] = array( "name" => "تنظیمات سربرگ", "type" => "heading" );
Image may be NSFW.
Clik here to view.
آموزش استفاده از Media Uploader:
پیش تر در مورد این امکان صحبت کرده بودم، حال زمان آموزش استفاده از Media Uploader رسیده:
برای اضافه کردن قابلیت آپلود در پنل قالب خود، باید کد زیر را بعد از کد تب جدیدی که اضافه کردید، اضافه نمایید:
توجه: پس از اضافه نمودن امکانات جدید به پنل قالب بروید و بر روی دکمه Options Reset کلیک کنید تا دیتابیس وردپرس آپدیت شود.
$of_options[] = array( "name" => "آپلود تصویر لوگو", // عنوان فیلد "desc" => "متن توضیحات این فیلد", // توضیحات فیلد "id" => "media_upload_logo", // ایدی فیلد باید منحصر به فرد باشد "std" => "", // متن پیشفرضی که در فیلد قرار میگیرد "type" => "upload" // نوع فیلد که از نوع آپلود است );
توجه: پس از اضافه نمودن امکانات جدید به پنل قالب بروید و بر روی دکمه Options Reset کلیک کنید تا دیتابیس وردپرس آپدیت شود.
حال برای نمایش تغییرات در قالب وردپرس باید کد فراخوانی آن را در قالب وردپرسی خود قرار دهید:
در این قسمت از آموزش ما با برخی از امکانات فریم ورک SMOF آشنا شدیم و همچنین یاد گرفیتم که چطور عنوان پنل تنظیمات را ویرایش کنیم و چگونه تب جدیدی اضافه کنیم و در تب جدید امکان ارسال فایل چند رسانه ای قرار دادیم که می تواند لوگوی قالب سایت را از پنل تنظیمات قالب انتخاب کرد.
در قسمت های آینده ما بیشتر با امکانات این افزونه آشنا می شویم، تا جایی که راه داد سعی کردم جزء به جزء آموزش بدم تا هر توسعه دهنده ای با هر دانشی از وردپرس قادر باشد این فریم ورک را نصب و اجرا کند. (البته به اساتید بر نخوره!)
موفق باشید.